Mindig jó

150.jpg

Címkék

56 (1) Akadémia (2) akt (1) akvárium (1) Állatkert (2) állatkert (1) állatok (5) anya (1) Augusztus 20. (2) autó (1) barlang (1) betegség (1) Biblia (1) Bikás-park (1) bikini (1) Böbe (1) budapest (1) Budapest (24) B szerkesztő (1) C-vitamin (1) chili (1) Cseh Tamás (1) divat (4) dohányzás (1) drog (1) elbontott (1) életmód (1) elpusztult (1) építész (1) erotika (6) értékelés (1) faun (1) festmény (2) fesztivál (1) film (2) Főkert (1) gasztro (3) gyerekek (4) háború (1) hajózás (1) híd (2) Horváth-kert (1) idegenvezetés (2) istenek (1) japán (1) japánkert (1) jégpálya (1) Jóhír (1) Karácsony (3) kiállítás (2) királyok (2) kirándulóhely (5) kokain (1) könyv (2) köztérkép (18) külföld (2) kultúra (1) kutya (1) kvíz (3) leg (1) London (1) maci (3) Magyarország (1) Magyar Nemzeti Galéria (1) majom (1) Margitsziget (1) mese (1) meztelen (1) Morning Show (1) műemlék (2) múltunk (22) Munkácsy (1) múzeum (1) Népsziget (1) Neptun (1) óceán (1) Oktoberfest (1) orvostudomány (1) pályázat (1) Pál Tamás (1) Press Card (1) programok (14) rádió (1) régen (6) reklám (1) rendszerváltás (1) sárkány (2) süti (1) Széchenyi (1) szerencse (1) Szeretlek Magyarország (79) szerkesztés (1) sziget (1) szikla (1) szobor (22) szobrok (3) szocializmus (2) Táncsics börtöne (1) tanösvény (1) természet (5) tévhit (1) Tilos Maraton (1) tópart (3) újbuda (1) Újbuda (6) újság (1) urbán (2) utazz (1) Vadaspark (3) vallás (3) Vasfa (1) villamos (1) vírus (1) vizsgaidőszak (1) xxi század (1) zene (4) Zsiguli (1) Címkefelhő

2014.12.05. 20:52 MotherOfAxolotls

A leghangulatosabb szabadtéri koripályák Budapesten

Korcsolyázz az adventi forgatagban akár ingyen!

http://www.szeretlekmagyarorszag.hu/a-leghangulatosabb-szabadteri-koripalyak-budapesten

Tükörsima jég, vakító fehérség: megkezdődött a korcsolyaszezon. A sorban kinyitó budapesti jégpályák idén télen is várnak benneteket. Szerintünk azonban ezek közül is azok a leghangulatosabbak, ahol a szabad ég alatt korizhattok. Összegyűjtöttük nektek a legjobb budapesti szabadtéri korcsolyapályákat:

Városligeti Műjégpálya - múltidéző siklás

Budapest legjobb korcsolyapályái közül természetesen nem hiányozhat a Városligeti Műjég. Itt korizni egyszerre modern és nosztalgikus élmény, hiszen a nemrég felújított városligeti műjég a legrégebbi a városban. Talán az összes közül ez a leghangulatosabb: az igazi varázslat sötétedés után kerít a hatalmába. Szinte mesebeli élmény a csodás ligeti környezetben, a hatalmas, kivilágított jégpályán beleszédülni a körökbe. Jó hír, hogy nem drágultak a belépők, a tavalyi áron lehet korcsolyázni, és a 6 év alattiak idén is ingyen látogathatják a pályát. Sőt kori bérleteket még jobban megéri venni, mint az előző évben. Ezen kívül van ruhatár, öltöző, mosdó, kori kölcsönzés, élezés, perec és forraltbor. Egyszóval minden, ami kellemessé teheti ezt a téli programot.


Kálló Péter fotója

Jegyár: 800 - 2000 Ft
Cím: 1146. Budapest, Olof Palme sétány 5.
További infó: mujegpalya.hu

Eiffel téri jégpálya - kikapcsolódás Budapest zajából

A körút nyüzsgéséből kiszakadó Eiffel tér míg nyáron üdítő zöldjével, addig télen vakító fehérségével vár benneteket, ha kapcsolódni vágytok. Idén is épül már a korcsolyapálya, aminek nyitását december elejére ígérik. Erre a belvárosi jégpályára akár egy fárasztó munkanap végén, vagy suli után is kiugorhattok korizni és forraltborozni. Az sem baj, ha nincs nálatok korcsolya, hiszen itt is van lehetőség bérlésre. A 600 négyzetméteres pálya nem túl nagy, de épp ezért családias hangulatú, ráadásul nem csak könnyen megközelíthető, de az árai is barátságosak.



jegyár: 600 - 700 Ft
Cím: 1062 Budapest, Teréz körút 55-57.
További infó: http://eiffeljegpalya.hu/

Aréna jégterasz - Jégdiszkó

Az Aréna jégterasza tökéletesen alkalmas arra, hogy az ajándék shoppingolás után kikorizzátok magatokból az ünnepi bevásárlás fáradalmait. De nem csak a karácsony előtti rohangálást érdemes megszakítanotok itt. A hétvégi buli tervezésekor is jusson eszetekbe ez a helyszín, ugyanis minden pénteken és szombaton 6-11-ig vár benneteket a Jégdiszkó. A büfé bőséges kínálata mellett éhen és szomjan nem maradtok.



Idei kedvcsináló videó az Aréna jégteraszhoz

Jegy ár: 900 - 1500 Ft
Cím: 1087. Budapest, Kerepesi út 9.
további infó: http://www.jegterasz.hu/

Müpa jégpálya – korizz egyet ingyen az előadás előtt!

Idén a Művészetek Palotája is jégpályát nyitott az épület előtti téren. Ráadásul egyszerre csábítanak korizni és az előadásokra, ugyanis ha van érvényes belépőtök a Müpa egy előadására, akkor az előadás napjáig egyszer ingyen korizhattok két órán keresztül a színes fényekkel kivilágított koripályán. Korlátozott számban van lehetőség kori bérlésre is. A valódi jéggel borított területen egyszerre százan tudtok korcsolyázni, miközben az intézményre jellemző sokszínű zene szórakoztat benneteket.

Jegy ár: 500 Ft
Cím: 1095. Budapest, Komor Marcell u. 1.
További infó: https://www.mupa.hu/
Ha nem szívesen adtok ki pénzt jégkori belépőre, akkor is jó hírünk van: nem kell lemondanotok az élményről, ugyanis városszerte újabb és újabb ingyenes koripályák várnak benneteket igazi karácsonyi hangulattal:


Bazilika előtt - korcsolyázás az adventi forgatagban

Karácsony közeledtével nincs is hangulatosabb helyszín a korizásra, mint a Bazilika előtti tér. A Szent István téri korcsolyapályát és az azt körülölelő vásárt advent első vasárnapján ünnepélyes, meghitt gyertyagyújtással nyitották meg. A lenyűgöző látványú fényfestésről és hangulatos megnyitóról mi is beszámoltunk: http://www.szeretlekmagyarorszag.hu/meggyujtottak-az-elso-gyertyat-a-bazilikanal 
A középpontban ebben az évben is az ingyenesen használható 200 nm-es korcsolyapálya van a gyermekek legnagyobb örömére. Ők péntektől vasárnapig ingyenes kori oktatáson is részt vehetnek a megújult díszkivilágítás alatt.



jegyár: ingyenes
cím: 1051. Budapest, Szent István tér
további infó: http://adventiunnep.hu

KIOSK Jégkorszak - korcsolyázz ingyen és jótékonykodj!

Az idei tél egyik új meglepetése az Erzsébet-híd lábánál nyílt korcsolyapálya. Ezt a KIOSK-nak köszönhetjük, ugyanis az ő jóvoltukból gazdagodott a Március 15. tér ezzel a szuper jégpályával, sőt egy egyedi körhintával is. A 230 nm-es jégpályát ráadásul ingyen használhatjátok, és kori kölcsönzésre is van lehetőség. De míg a hideg hónapok legszebb sportját élvezitek, ne feledkezzetek meg a rászorulókról. A KIOSK Jégkorszak ugyanis fontos célokat is támogat: adománygyűjtő pontként szolgál a Menedékház Alapítványnak és a fedélnélküli családoknak. Ezen kívül 3 hónapos nyitvatartása alatt számos jótékonysági esemény helyszíne is lesz.



jegyár: ingyenes
cím: 1052. Budapest, Március 15. tér 4.
további infó: https://www.facebook.com/KIOSKwinter

Óbudai Fő tér - korizz ingyen karácsonyi hangulatban!

Az óbudai Fő téren idén télen is a már hagyománnyá vált adventi vásár forgataga vesz benneteket körül. Miközben siklotok a jégen, hagyjátok magatokat elvarázsolni a bódék felől jövő fények és illatok által. Igaz, a jégpálya nem túl nagy, 14 x 28 méter, de itt is teljesen ingyen korizhattok. Ha megéheztek, a melegedő sátorban teával, szendviccsel és zsíroskenyérrel is tudnak szolgálni. A pályához tartozik természetesen korcsolyakölcsönző és értékmegőrző is. 



Jegyár: ingyenes
Cím: 1037. Budapest, Fő tér
További Infó: http://obudasport.hu/

Élő videó közvetítés a Fő téri és Csobánka téri korcsolyapályákról.

Csobánka tér - ingyenes kori már Békásmegyeren is

Az idei tél másik újdonsága az óbudai Csobánka téri koripálya. Most ugyanis első alkalommal itt is lesz ingyenes koripálya. A 12,5 x 20 méter nagyságú természetes jégpálya alig kisebb a Fő térinél. Kezdő korisoknak ideális választás. A jó minőségű jég mellett az is csábító, hogy korcsolyát is kölcsönözhettek. Ráadásul a téren nem csak korizni lehet: Gospel kórus, Csengettyűkoncert, táncház, tűzszínház, jégangyal faragás és mesemondás és más programok is várnak benneteket. Persze, hogy itt se fázzatok, forró teával és forralborral is felmelegíthetitek magatokat.

Jegyár: ingyenes
Cím: 1039. Budapest, Csobánka tér
További Infó: http://obudasport.hu/korcsolyazobuda/

komment

Címkék: programok jégpálya Budapest Szeretlek Magyarország


süti beállítások módosítása