Mindig jó

150.jpg

Címkék

56 (1) Akadémia (2) akt (1) akvárium (1) Állatkert (2) állatkert (1) állatok (5) anya (1) Augusztus 20. (2) autó (1) barlang (1) betegség (1) Biblia (1) Bikás-park (1) bikini (1) Böbe (1) Budapest (24) budapest (1) B szerkesztő (1) C-vitamin (1) chili (1) Cseh Tamás (1) divat (4) dohányzás (1) drog (1) elbontott (1) életmód (1) elpusztult (1) építész (1) erotika (6) értékelés (1) faun (1) festmény (2) fesztivál (1) film (2) Főkert (1) gasztro (3) gyerekek (4) háború (1) hajózás (1) híd (2) Horváth-kert (1) idegenvezetés (2) istenek (1) japán (1) japánkert (1) jégpálya (1) Jóhír (1) Karácsony (3) kiállítás (2) királyok (2) kirándulóhely (5) kokain (1) könyv (2) köztérkép (18) külföld (2) kultúra (1) kutya (1) kvíz (3) leg (1) London (1) maci (3) Magyarország (1) Magyar Nemzeti Galéria (1) majom (1) Margitsziget (1) mese (1) meztelen (1) Morning Show (1) műemlék (2) múltunk (22) Munkácsy (1) múzeum (1) Népsziget (1) Neptun (1) óceán (1) Oktoberfest (1) orvostudomány (1) pályázat (1) Pál Tamás (1) Press Card (1) programok (14) rádió (1) régen (6) reklám (1) rendszerváltás (1) sárkány (2) süti (1) Széchenyi (1) szerencse (1) Szeretlek Magyarország (79) szerkesztés (1) sziget (1) szikla (1) szobor (22) szobrok (3) szocializmus (2) Táncsics börtöne (1) tanösvény (1) természet (5) tévhit (1) Tilos Maraton (1) tópart (3) Újbuda (6) újbuda (1) újság (1) urbán (2) utazz (1) Vadaspark (3) vallás (3) Vasfa (1) villamos (1) vírus (1) vizsgaidőszak (1) xxi század (1) zene (4) Zsiguli (1) Címkefelhő

2014.10.11. 11:07 PilarT

Igazi bajor hangulat a budapesti Oktoberfesten

A hétvégén több mint 100 féle sört kóstolhattok meg velünk, ha kijöttök a legnagyobb budapesti sörfesztiválra.

 

_DSC6228.jpg

http://www.szeretlekmagyarorszag.hu/igazi-bajor-hangulat-a-budapesti-oktoberfesten

Az Oktoberfest München, Párizs, New York és Sydney után 2014-ben a második alkalommal, még nagyobb és még könnyebben megközelíthető helyszínen, a Városligeti Műjégpályán rendezik meg idén. Csütörtöktől vasárnapig négy napon keresztül több mint 110 kiállító, 55 sörfőzde és 300 sör vár benneteket igazi bajor hangulattal. 



Az Oktoberfest eredetileg egy tradicionális német népünnepély, amelyet először 1810. október 12-én rendezték meg, Lajos trónörökös herceg (a későbbi I. Lajos király) és Terézia Sarolta szász hercegnő esküvője alkalmából. München város egész lakossága hivatalos volt az ünnepségre, azóta pedig évről évre több millió ember látogatja a Theresienwiesén megtartott eseményt. Erre az alkalomra a müncheni sörfőzdék különleges sört főznek (Wiesnbier), amely nagyobb alkoholtartalmú a szokásosnál.


Mi egy mézes narancsos gyömbérsörrel kezdtük a kóstolást, ami elsőre izgalmas választásnak tűnt. Ittunk a VIP sátor meggyes söréből is, ám nálunk az abszolút befutó a végül a ribizlisör lett. Bőven van miből kiválasztani a kedvenceteket, ugyanis a Kézműves sörudvarban több mint százféle hazai sörkülönlegességet kóstolhattok meg. A legkülönlegesebbek: banán, birsalma, fekete szilva, vagy keserű csoki. Terítéken vannak azonban a világ sörei és egzotikus országok nedűi is, nem beszélve a bor és pálinka teraszok kínálatáról. 

Mikor éhesek lettünk, nem bonyolítottuk túl a dolgot, virslit ettünk, ám a Street Food utca kínálatából mindenki találhat a kedvére való csemegét: a lilahagyma lekváros szürkemarha burgertől, a sushin és a töpörtyűn át a gumicukorig minden megtalálható a palettán, természetesen a hagyományos bajor fesztiválételekkel mellett, sőt akár még egészben sült marhát is ehettek.



Az evés-iváson kívül programok és látnivalók is bőven akadnak. Külön sátra van a kocsmai sportoknak. Itt különböző ügyességi játékokban mérhettük össze a tudásunkat, de a klasszikus kocsmai sportra, a csocsóra is van lehetőség. 

Az internetes meme-k közül jól ismert Tibi Atya sátrába inkább a fröccsök kedvelőit várják, és azokat, akik nyitottak az öreg “jó tanácsaira”.



Mi már messziről kiszúrtuk a Szeretlek Magyarország utcát. Ha szerettek minket olvasni, akkor mindenképp látogassátok meg ti is!

Az Álomautó kiállításon igazi oldtimer Chevrolet-be, Rolls Royce-ba, és Cadillac-be ülve fényképezkedhettek, ki is bérelhetitek őket, de ha van fölösleges 10-12 milliótok, akár meg is vehetitek ezeket a különleges autókat. 



Van vidámpark is, lehet célba lőni, dodgemezni. Mi nem mertük kipróbálni az óriási ingó körhintára, de azért ti is jól gondoljátok meg, hány sör után ültök fel a Break Dance-re! 



A jó hangulatot a sör mellett a fesztivál több mint 50 fellépője biztosítja. A bajor zene és a rock&roll sztárjai közt olyan sztárvendégek is lesznek, mint Fenyő Miklós, Geszti Péter és a Gringó Sztár, Animal Cannibals, Korda György és Balázs Klári, Csepregi Éva, Beatrice, valamint Dévényi Tibi bácsi.





Vásároljátok meg ti is a jegyeteket még most, nehogy lemaradjatok az év sörfesztiváljáról! Jegyárakról és a fellépőkről azOktoberfest Budapest hivatalon honlapján tájékozódhattok.

Részletes program:
Oktoberfest Budapest Sörsátor 


október 11. SZOMBAT
12.00 : BEACH ACOUSTIC EGYÜTTES
14.00 : FIT FAT ZENEKAR
16.30 : KUGLI ZENEKAR
19.00 : BEATRICE KONCERT
21.00: SVÁB UTCABÁL- A LOHR KAPELLE ZENEKARRAL

október 12. VASÁRNAP
12.00 : TOM CAT BAND
13.30 : YELLOW SPOTS ZENEKAR
19.00 : GESZTI PÉTER ÉS A GRINGOSTAR JAZZ + AZ ÉS RAPÜLŐK DALOKKAL
21.00: FESZTIVÁLZÁRÓ UTCABÁL ÉS TŰZIJÁTÉK A 40 TAGÚ „A TEMPO” 

KONCERTFÚVÓS ZENEKARRAL
Paulaner-Oktoberfest München Sörsátor
Házigazda zenekar: Burschen sváb zenekar

További programok

Kalandpark
Álomautó Múzeum Nagysátor
Kézműves sörudvar (több , mint száz féle hazai sörkülönlegesség terítéken)
Sörök a világ körül (a világ sörei, egzotikus országok nedűi)
Anno Budapest Platz & kertmozi
Tibi Atya sátra
Kocsmai sportok Sátra
Street Food utca
Bor és pálinka terasz





komment

Címkék: programok fesztivál gasztro Oktoberfest Szeretlek Magyarország


süti beállítások módosítása