Mindig jó

150.jpg

Címkék

56 (1) Akadémia (2) akt (1) akvárium (1) Állatkert (2) állatkert (1) állatok (5) anya (1) Augusztus 20. (2) autó (1) barlang (1) betegség (1) Biblia (1) Bikás-park (1) bikini (1) Böbe (1) budapest (1) Budapest (24) B szerkesztő (1) C-vitamin (1) chili (1) Cseh Tamás (1) divat (4) dohányzás (1) drog (1) elbontott (1) életmód (1) elpusztult (1) építész (1) erotika (6) értékelés (1) faun (1) festmény (2) fesztivál (1) film (2) Főkert (1) gasztro (3) gyerekek (4) háború (1) hajózás (1) híd (2) Horváth-kert (1) idegenvezetés (2) istenek (1) japán (1) japánkert (1) jégpálya (1) Jóhír (1) Karácsony (3) kiállítás (2) királyok (2) kirándulóhely (5) kokain (1) könyv (2) köztérkép (18) külföld (2) kultúra (1) kutya (1) kvíz (3) leg (1) London (1) maci (3) Magyarország (1) Magyar Nemzeti Galéria (1) majom (1) Margitsziget (1) mese (1) meztelen (1) Morning Show (1) műemlék (2) múltunk (22) Munkácsy (1) múzeum (1) Népsziget (1) Neptun (1) óceán (1) Oktoberfest (1) orvostudomány (1) pályázat (1) Pál Tamás (1) Press Card (1) programok (14) rádió (1) régen (6) reklám (1) rendszerváltás (1) sárkány (2) süti (1) Széchenyi (1) szerencse (1) Szeretlek Magyarország (79) szerkesztés (1) sziget (1) szikla (1) szobor (22) szobrok (3) szocializmus (2) Táncsics börtöne (1) tanösvény (1) természet (5) tévhit (1) Tilos Maraton (1) tópart (3) újbuda (1) Újbuda (6) újság (1) urbán (2) utazz (1) Vadaspark (3) vallás (3) Vasfa (1) villamos (1) vírus (1) vizsgaidőszak (1) xxi század (1) zene (4) Zsiguli (1) Címkefelhő

2014.07.03. 17:19 PilarT

5 kevésbé ismert kirándulóhely Budapesten

Öt gyönyörű budapesti tájat mutatunk be cikkünkben, amelyek kiváló célpontjai lehetnek egy túrának.

 

http://www.szeretlekmagyarorszag.hu/5-kevesbe-ismert-kirandulohely-budapesten/

Ha szeretitek a természetet, de nincs ideje egész napos túrára, akkor fedezzétek fel a budapesti kirándulóhelyeket. A főváros ugyanis remek helyszíneket kínál nyáron is könnyű hétvégi természetjáráshoz. De hol érdemes kirándulni Budapest határain belül, ha már unjuk a Gellérthegyet és a Normafát? 

Íme, öt kevésbé ismert budapesti kirándulóhely:

Kis-Hárs-hegyi kilátó

A Kis-Hárs-hegyei kilátóhoz vezető erdei séta egyáltalán nem megterhelő. Az útvonal nagyjából egy kilométer hosszú, a szintemelkedés pedig csak huszonegy méter. A Szépjuhászné büfétől kell követnünk a zöld körsétautat. A Makovecz Imre által tervezett több mint hat méter magas, kettős csavarvonalból álló kilátóból szép körpanoráma nyílik az Észak-budai térségre, de látszik a Belváros a Dunával, a Vár és a Citadella is. 





Nagy-Hárs-hegyi kilátó

A Kis-Hárs-hegyi kilátó nagytestvéréhez szintén a Szépjuhászné büfétől kell indulnunk, csak ezúttal a sárga sávot követve. A 0,8 km hosszú erdei út fokozatosan válik egyre meredekebbé, de normál tempóban haladva 15-20 perc alatt el is érhetünk a célt. A kilátóhoz vezető úton szusszanhatunk egyet a Bátori-barlang melletti pihenőhelyen majd egy keskeny fahídon is áthaladunk, mire elérünk a kilátó előtti tisztásig. A kőből épült kilátó Kaán Károly erdőmérnökről kapta a nevét. Teraszos elrendezésű, a szinteken felfelé haladva pedig egyre szélesebb körpanoráma tárul a szemlélődő elé.







Rupp hegy

A XI. kerületben található Rupp-hegyet a legkönnyebben a Rupphegyi út – Barackmag utca – Örkény István utca – Rupp-hegyi tanösvény útvonalon tudjuk megközelíteni. A tanösvény tábláiról részletes információkat kaphattok a hegy történetéről, élővilágáról. A mindössze 8 hektáros területen 38 védett növényfajt tartanak nyilván. Az utat oda-vissza 2-2,5 óra alatt kényelmesen megjárhatjuk, azonban ez a kirándulás babakocsival és kerekesszékkel közlekedőknek nem javasolt a meredek és keskeny útviszonyok miatt. A gyalogosan kirándulókat viszont a panoráma kárpótolja a nehézségekért, szép időben a város túlsó feléig is elláthatunk.



Apáthy-szikla

Az Apáthy-szikla közkedvelt kirándulóhely. A 11-es busz végállomásától a Nagybányai úton 10 perc sétával érhetjük el, de a területet megközelíthetjük a Csalán utca felől is. Az 5,7 hektáros természetvédelmi terület leglátványosabb része a felső sétaút, ami a Nagybányai utat köti össze a Görgényi úttal. Ezen a sétaúton haladva érhetjük el a Budai-hegység egyik legpompásabb sziklaalakzatát. Az Apáthy-szikla tetejéről csodálatos kilátás nyílik a városra. Fontos azonban, hogy  mindenki csak saját felelősségére mehet fel, mert a szikla igen balesetveszélyes.

komment

Címkék: kirándulóhely Budapest Szeretlek Magyarország


süti beállítások módosítása