Mindig jó

150.jpg

Címkék

56 (1) Akadémia (2) akt (1) akvárium (1) Állatkert (2) állatkert (1) állatok (5) anya (1) Augusztus 20. (2) autó (1) barlang (1) betegség (1) Biblia (1) Bikás-park (1) bikini (1) Böbe (1) budapest (1) Budapest (24) B szerkesztő (1) C-vitamin (1) chili (1) Cseh Tamás (1) divat (4) dohányzás (1) drog (1) elbontott (1) életmód (1) elpusztult (1) építész (1) erotika (6) értékelés (1) faun (1) festmény (2) fesztivál (1) film (2) Főkert (1) gasztro (3) gyerekek (4) háború (1) hajózás (1) híd (2) Horváth-kert (1) idegenvezetés (2) istenek (1) japán (1) japánkert (1) jégpálya (1) Jóhír (1) Karácsony (3) kiállítás (2) királyok (2) kirándulóhely (5) kokain (1) könyv (2) köztérkép (18) külföld (2) kultúra (1) kutya (1) kvíz (3) leg (1) London (1) maci (3) Magyarország (1) Magyar Nemzeti Galéria (1) majom (1) Margitsziget (1) mese (1) meztelen (1) Morning Show (1) műemlék (2) múltunk (22) Munkácsy (1) múzeum (1) Népsziget (1) Neptun (1) óceán (1) Oktoberfest (1) orvostudomány (1) pályázat (1) Pál Tamás (1) Press Card (1) programok (14) rádió (1) régen (6) reklám (1) rendszerváltás (1) sárkány (2) süti (1) Széchenyi (1) szerencse (1) Szeretlek Magyarország (79) szerkesztés (1) sziget (1) szikla (1) szobor (22) szobrok (3) szocializmus (2) Táncsics börtöne (1) tanösvény (1) természet (5) tévhit (1) Tilos Maraton (1) tópart (3) újbuda (1) Újbuda (6) újság (1) urbán (2) utazz (1) Vadaspark (3) vallás (3) Vasfa (1) villamos (1) vírus (1) vizsgaidőszak (1) xxi század (1) zene (4) Zsiguli (1) Címkefelhő

2014.06.30. 17:10 PilarT

5 hangulatos tópart Budapesten

Nem feltétlen kell a városon kívülre utaznotok ahhoz, hogy egy hangulatos tóparton kapcsolódjatok ki.

http://www.szeretlekmagyarorszag.hu/5-hangulatos-topart-budapesten/

Nem kell elhagyni Budapestet ahhoz, hogy tóparton pihenjünk. Ha le tudunk mondani a fürdőzésről, akkor a fővárosban is van lehetőségünk arra, hogy szebbnél szebb tavak mellett élvezhessük a nyarat.


Orczy-kerti tó 


Huszár Boglárka fotói





Az Orczy-kert a VIII. kerületében, a Nagyvárad tér és a Természettudományi Múzeum között fekvő park, amihez egy tó is tartozik. Az elmúlt évek fejlesztéseinek köszönhetően egyre több szolgáltatással várja a napozni, felfrissülni vágyókat. A tó mellett található foci-, futó- és kosárlabdapálya, és van egy kis KRESZ-park is bicikliző, rollerező gyerekek számára A sportpályákon kívül szórakoztató helyiségek, sétautak és kalandpark is várja a kikapcsolódni vágyókat, valamint itt található a Bárka Színház is.

Feneketlen-tó


Kardos Ildikó fotója


Huszár Boglárka képe

A Feneketlen-tó a XI. kerületében, a Kosztolányi Dezső tér és a Villányi út között található. A kicsit több, mint egy hektár területű tavat kerítés választja el a sétánytól, és attól, hogy megtapasztaljuk a tó 4-5 méteres mélységét. Kacsákat etetni viszont nagyszerűen lehet, és az idén tavasszal kihelyezett víz fölé nyúló stégről a tó élővilágát is közelebbről csodálhatjuk. A Feneketlen-tavat körülölelő parkban padokon napozhatunk, meglátogathatjuk többek közt Bartók Béla szobrát vagy a kőmacit, ami mellett játszótér is van a kisebbek örömére. 

Kána-tó 


Képek: a Kána horgásztó Facebook-oldala



A Kána-tó szintén a XI. kerületben, a kőérberki lakópark mellett fekszik. Ez az a tó, ami a Balatoni útról is látszik. A háromhektárnyi vízterületen csodálatos élővilágot vehetünk szemügyre. Minket pedig kamerák, mivel a tó vonzásköre megfigyelt terület. A parkosított tópart alkalmas futásra, labdajátékokra, olvasásra, napozásra, piknikre. Ráadásul van kialakított rész sütögetésre és bográcsozásra is. A komfortot büfé, terasz és mellékhelyiség teszi teljessé. A megfelelői közvilágítás miatt pedig este is rendkívül hangulatos ez a tópart.

Guttmann-tó


Fotó: Wikipédia

A Guttmann-tó, vagy új nevén Mély-tó a X. kerületben, az Újhegyi lakótelep mellett nyúlik el a maga 1,1 hektáros területével. Ahhoz képest, hogy külvárosi panel-övezetben van, igen kellemes hely a kikapcsolódásra. A tó megközelítése egyébként trükkös, mert déli irányból emelkedőn kell eljutni a vízhez, ami persze valójában jóval lejjebb van az utca szintjénél. A tó körüli nádast 12 kiépített horgászhely és egy benyúló stég egészíti ki, mivel alapvetően ez egy horgásztó. Közepét szökőkút, északi partját pedig Varga Imre Kossuth-díjas szobrászművész Munkás című alkotása díszíti. 

Naplás-tó


Képek: Wikipédia



A Naplás-tó, hivatalos nevén a Szilas-pataki árvízvédelmi tározó a XVI. kerületben, Cinkota mellett fekszik. 16 hektáros vízfelszínével Budapest legnagyobb állóvize. Kicsit kilóg az eddig felsorolt tavak mellől, ugyanis nem parkosított. A tó és közvetlen környezete 1997 óta tájvédelmi körzet, számos vízimadár fontos pihenőhelye a madárvonulási időszakban. Az egyedülálló természeti adottságokkal rendelkező környezetben tanösvényt is létesítettek, ezért ez a tópart is nagyszerű szabadidő és kirándulóhely a természetkedvelőknek.

komment

Címkék: tópart Budapest Szeretlek Magyarország


süti beállítások módosítása