Mindig jó

150.jpg

Címkék

56 (1) Akadémia (2) akt (1) akvárium (1) állatkert (1) Állatkert (2) állatok (5) anya (1) Augusztus 20. (2) autó (1) barlang (1) betegség (1) Biblia (1) Bikás-park (1) bikini (1) Böbe (1) Budapest (24) budapest (1) B szerkesztő (1) C-vitamin (1) chili (1) Cseh Tamás (1) divat (4) dohányzás (1) drog (1) elbontott (1) életmód (1) elpusztult (1) építész (1) erotika (6) értékelés (1) faun (1) festmény (2) fesztivál (1) film (2) Főkert (1) gasztro (3) gyerekek (4) háború (1) hajózás (1) híd (2) Horváth-kert (1) idegenvezetés (2) istenek (1) japán (1) japánkert (1) jégpálya (1) Jóhír (1) Karácsony (3) kiállítás (2) királyok (2) kirándulóhely (5) kokain (1) könyv (2) köztérkép (18) külföld (2) kultúra (1) kutya (1) kvíz (3) leg (1) London (1) maci (3) Magyarország (1) Magyar Nemzeti Galéria (1) majom (1) Margitsziget (1) mese (1) meztelen (1) Morning Show (1) műemlék (2) múltunk (22) Munkácsy (1) múzeum (1) Népsziget (1) Neptun (1) óceán (1) Oktoberfest (1) orvostudomány (1) pályázat (1) Pál Tamás (1) Press Card (1) programok (14) rádió (1) régen (6) reklám (1) rendszerváltás (1) sárkány (2) süti (1) Széchenyi (1) szerencse (1) Szeretlek Magyarország (79) szerkesztés (1) sziget (1) szikla (1) szobor (22) szobrok (3) szocializmus (2) Táncsics börtöne (1) tanösvény (1) természet (5) tévhit (1) Tilos Maraton (1) tópart (3) újbuda (1) Újbuda (6) újság (1) urbán (2) utazz (1) Vadaspark (3) vallás (3) Vasfa (1) villamos (1) vírus (1) vizsgaidőszak (1) xxi század (1) zene (4) Zsiguli (1) Címkefelhő

2014.10.11. 11:18 PilarT

Játék a múzeumban - interaktív kiállítások a természetről

Érdekes, izgalmas, kalandos programok az őszi hétvégékre, akár rossz időben is.

470_dino2.jpg

http://www.szeretlekmagyarorszag.hu/jatek-a-muzeumban-interaktiv-kiallitasok-a-termeszetrol

Az őszi kirándulóidő nagyszerű arra, hogy közelebb kerüljetek a természethez és megismertessétek a gyerekekkel is az élővilágot. De mi van akkor, ha szakad az eső? Irány a múzeum! De valljuk be, manapság a kiállított tárgyak és kitömött állatok már nem igazán kötik le a gyerekeket és minket sem. Ám van köztes megoldás. Most három olyan kiállítást ajánlunk nektek, ahol a kicsik interaktív módon, játék közben tudhatnak meg érdekes dolgokat állatokról, növényekről.


Varázserdő a Mezőgazdasági Múzeumban
(november 2-ig)


Óriásgombákkal teli Varázserdőben találjátok magatokat, ha most ősszel beléptek a Mezőgazdasági Múzeumba. Nem is kiállítás ez, hanem inkább egy óriástársasjáték, amely során megismerkedhettek az erdő lakóival, a gyerekek pedig egy mesebeli kaland részesei lehetnek. Színes varázsgömböket követve kell a Százalakú Varázsló nyomába erednetek, aki mindig más alakot ölt magára. A gömböknél megválaszolt kérdések vezetnek el végül a rejtély megoldásához. A fantasztikus az, hogy a termeken átívelő játék a múzeum többi kiállításán is végigvezet, így burkoltan azokkal is megismerteti a gyerekeket. A Varázserdő tehát rengeteg felfedeznivalóval, sőt ajándékkal vár benneteket november 2-ig.

Infók ITT találhatók.



Dínók Nyomában a Savoya Parkban

A Dinoszauruszok korába és a paleontologusok izgalmas munkájába nyerhetünk bepillantást, ha ellátogatunk a Savoya Park Paleo Parkjába. A gyerekeket a “paleontológus kroki” vezeti végig a kiállításon, miközben számtalan furfangos kérdést megválaszolva juttok el a kvíz kérdőlap helyes megfejtéséhez. Az interaktív kiállításon a gyerekek régészkedhetnek, készíthetnek lenyomatot, de fényképezkedhetnek óriás dínótojásban is. A kiállítás célja, hogy a Természettudományi Múzeum bakonyi dinó leleteinek “kimozdításával” felkeltse az érdeklődéseteket, és ösztönözze a gyerekeket a játékos megismerésre.

Infók ITT találhatók.



Állatkert - rossz időben is

Az Állatkertbe akkor is érdemes elmenni, ha esik az eső, ugyanis a Varázshegy hidegben és melegben is megvéd benneteket az időjárás szélsőségeitől. Ráadásul a 3000 négyzetméteres fedett bemutatótere elég nagy ahhoz, hogy több órára is lekössön benneteket programjaival. Őstenger teremben ráját simogathattok, az Ősök Ösvényén emberelődeink zenéjébe hallgathattok bele, az Élet Iskolájában összemérhetitek erőtöket az állatokéval, és rengeteg más interaktív feladatban is kipróbálhatjátok magatokat. Sőt még időgépben is utazhattok, nem csoda hát, hogy a bent eltöltött órák szinte perceknek tűnnek nem csak a gyerekeknek, hanem nektek is.

Infók ITT találhatók.



komment

Címkék: programok gyerekek múzeum Budapest Szeretlek Magyarország


süti beállítások módosítása