Mindig jó

150.jpg

Címkék

56 (1) Akadémia (2) akt (1) akvárium (1) Állatkert (2) állatkert (1) állatok (5) anya (1) Augusztus 20. (2) autó (1) barlang (1) betegség (1) Biblia (1) Bikás-park (1) bikini (1) Böbe (1) budapest (1) Budapest (24) B szerkesztő (1) C-vitamin (1) chili (1) Cseh Tamás (1) divat (4) dohányzás (1) drog (1) elbontott (1) életmód (1) elpusztult (1) építész (1) erotika (6) értékelés (1) faun (1) festmény (2) fesztivál (1) film (2) Főkert (1) gasztro (3) gyerekek (4) háború (1) hajózás (1) híd (2) Horváth-kert (1) idegenvezetés (2) istenek (1) japán (1) japánkert (1) jégpálya (1) Jóhír (1) Karácsony (3) kiállítás (2) királyok (2) kirándulóhely (5) kokain (1) könyv (2) köztérkép (18) külföld (2) kultúra (1) kutya (1) kvíz (3) leg (1) London (1) maci (3) Magyarország (1) Magyar Nemzeti Galéria (1) majom (1) Margitsziget (1) mese (1) meztelen (1) Morning Show (1) műemlék (2) múltunk (22) Munkácsy (1) múzeum (1) Népsziget (1) Neptun (1) óceán (1) Oktoberfest (1) orvostudomány (1) pályázat (1) Pál Tamás (1) Press Card (1) programok (14) rádió (1) régen (6) reklám (1) rendszerváltás (1) sárkány (2) süti (1) Széchenyi (1) szerencse (1) Szeretlek Magyarország (79) szerkesztés (1) sziget (1) szikla (1) szobor (22) szobrok (3) szocializmus (2) Táncsics börtöne (1) tanösvény (1) természet (5) tévhit (1) Tilos Maraton (1) tópart (3) Újbuda (6) újbuda (1) újság (1) urbán (2) utazz (1) Vadaspark (3) vallás (3) Vasfa (1) villamos (1) vírus (1) vizsgaidőszak (1) xxi század (1) zene (4) Zsiguli (1) Címkefelhő

2014.12.21. 11:56 PilarT

Ilyen volt az állatok karácsonya a Budakeszi Vadasparkban

Élő jászol, személyre szabott ajándékcsomag és ehető karácsonyfa a kifutókon – így ünnepeltek a Vadaspark lakói.

http://www.szeretlekmagyarorszag.hu/ilyen-volt-az-allatok-karacsonya-a-budakeszi-vadasparkban/

A Budakeszi Vadaspark lakói idén sem maradtak ki az ünnepi hangulatból, december 20-án megtartották az Állatok karácsonyát. A különleges napon a vadaspark lakói ehető karácsonyfákat és ajándékokat kaptak. Mi pedig velük ünnepeltünk a különleges szakvezetéseken.

Már messziről láttuk, hogy a Vadasparkot is megszállta az ünnepi hangulat. A főbejárat közelében szeretnivaló élő Betlehem fogadott minket. A festett Szent család mellett ugyanis egy igazi kecske is vigyázott a Kis Jézusra. Ő egyébként a Vadaspark Pici Tanyájának lakója, és csak az adventi hétvégéken statisztál a jászol mellett. 









Az Állatok karácsonya már délelőtt 11 órakor elkezdődött. Az ünnepi szakvezetésen szemtanúi lehettünk annak, ahogy a kifutókon az állatok megkapták finomabbnál finomabb ajándékaikat és ehető karácsonyfáikat, közben Szilágyi Zsolt, az állatok gondozója érdekes és szórakoztató információkat mondott a megajándékozott állatokról. 

A mosómedvékről például megtudtuk, hogy se nem mosnak, se nem medvék valójában. Ellenben érzékeny a szaglásuk és jó a “kézügyességük”. Ügyes mancsaiknak köszönhetően pedig Dagi és Stikli szinte pillanatok alatt felbontották személyre szabott, puha csomagolóanyagba rejtett ajándékukat, és egyből nekiláttak a mogyoróból, kekszből álló meglepetés elropogtatásához.

Az arany sakál, Muci is speciális ajándékdobozt kapott. Miután a gondozók a ketrecbe helyezték a csomagot, a sakál sokáig futkározott fel-alá mire megtalálta, ám kiváló szaglása a segítségére volt. A megtalált dobozt harapdálni kezdte, végül persze sikerült kibontania és hozzájutnia a kutyakolbászból és répából álló csemegéhez, amit aztán irigyen morogva igyekezett megóvni az őt figyelő közönség elöl.







A patkányok egy felállított, almával és keksszel feldíszített fenyőágat kaptak. Ez volt az ő saját méretarányos karácsonyfájuk. Időbe telt, mire észrevették a ráaggatott finomságokat, de egy órával az ajándékozás után, már hűlt helye volt az ehető díszeknek.

A Vadaspark medvéi nem alszanak téli álmot, mivel gondozóik rendszeresen etetik őket, ezért ők sem maradtak ki a karácsonyozásból. A patkányokkal ellentétben igazi karácsonyfát kaptak. Móric és Vackor két lábra állva estek neki a fenyőnek, hogy lelegeljék róla a kekszeket és a csúcsdíszként szolgáló ananászt. Először csak az alsó ágakat harapdálták, de mikor belelendültek a falatozásba erős mancsukkal szó szerint félbetörték a fát. 





Az állatsimogatóban élő állatok is saját karácsonyfát kaptak, ráadásul ennek feldíszítésében a gyerekek is segíthettek. Almaszeletekkel, és kekszekkel aggatták tele a fenyőt. Az ünnepélyes átadás után a bátortalan jószágok nem merték megközelíteni karácsonyfájukat, de a csendesen kínáló gyerekek kezéből szívesen elfogadták a finomságokat.

Az állatok megajándékozását követően délután a Bibliai állatokkal is közelebbről megismerkedhettünk, valamint a kisragadozók látványetetését is végignézhettük. A szeles, de napsütéses decemberi napon tehát a vadaspark lakóinak minden bizonnyal elégedetten és jóllakottan telt a Karácsony.

komment

Címkék: maci állatok Karácsony Vadaspark Szeretlek Magyarország


süti beállítások módosítása