Mindig jó

150.jpg

Címkék

56 (1) Akadémia (2) akt (1) akvárium (1) állatkert (1) Állatkert (2) állatok (5) anya (1) Augusztus 20. (2) autó (1) barlang (1) betegség (1) Biblia (1) Bikás-park (1) bikini (1) Böbe (1) Budapest (24) budapest (1) B szerkesztő (1) C-vitamin (1) chili (1) Cseh Tamás (1) divat (4) dohányzás (1) drog (1) elbontott (1) életmód (1) elpusztult (1) építész (1) erotika (6) értékelés (1) faun (1) festmény (2) fesztivál (1) film (2) Főkert (1) gasztro (3) gyerekek (4) háború (1) hajózás (1) híd (2) Horváth-kert (1) idegenvezetés (2) istenek (1) japán (1) japánkert (1) jégpálya (1) Jóhír (1) Karácsony (3) kiállítás (2) királyok (2) kirándulóhely (5) kokain (1) könyv (2) köztérkép (18) külföld (2) kultúra (1) kutya (1) kvíz (3) leg (1) London (1) maci (3) Magyarország (1) Magyar Nemzeti Galéria (1) majom (1) Margitsziget (1) mese (1) meztelen (1) Morning Show (1) műemlék (2) múltunk (22) Munkácsy (1) múzeum (1) Népsziget (1) Neptun (1) óceán (1) Oktoberfest (1) orvostudomány (1) pályázat (1) Pál Tamás (1) Press Card (1) programok (14) rádió (1) régen (6) reklám (1) rendszerváltás (1) sárkány (2) süti (1) Széchenyi (1) szerencse (1) Szeretlek Magyarország (79) szerkesztés (1) sziget (1) szikla (1) szobor (22) szobrok (3) szocializmus (2) Táncsics börtöne (1) tanösvény (1) természet (5) tévhit (1) Tilos Maraton (1) tópart (3) újbuda (1) Újbuda (6) újság (1) urbán (2) utazz (1) Vadaspark (3) vallás (3) Vasfa (1) villamos (1) vírus (1) vizsgaidőszak (1) xxi század (1) zene (4) Zsiguli (1) Címkefelhő

2014.09.12. 16:03 PilarT

5 tuti szalonnasütőhely Budán és Pesten

Szalonnát sütni egy gyönyörű, őszi színekben pompázó erdőben az egyik leghangulatosabb őszi program.

470_nagyszabi.jpg

http://www.szeretlekmagyarorszag.hu/5-tuti-szalonnasutohely-budan-es-pesten

Erdei tábortűz köré gyűlni több okból is jó ötlet ősszel. Lehet egy jókedvű kirándulás fénypontja a friss levegőn, ráadásul miközben melegít benneteket a megrakott tűz, még az éhségeteket is csillapíthatjátok a magatokkal vitt sütögetnivalóval. Most 5 kijelölt tűzrakóhelyet ajánlunk nektek Budapest különböző kerületeiből, ahol egy hűvös őszi napon is csodás pikniket rendezhettek. Fontos azonban, hogy ha tüzet raktok, betartsatok pár szabályt az erdő megóvása érdekében.


II. és XII. kerület – egy rakás jobbnál jobb tűzrakóhely

A legnépszerűbbek a II. és XII. kerületi sütögetések, hiszen erre a területre esik a budapesti erdők és kirándulóhelyek nagy része. Találtok alkalmas helyet tűzrakásra például a Nagyréten, a Szépjuhászné-ligetben, a Kis Hárs-hegyi kilátónál, az Anna- és Csacsi-réten, de számos más tisztáson is. Jellemző ezekre a helyszínekre, hogy mindenhol vannak asztalok és padok, ahol előkészíthetitek a nyársakat, majd elfogyaszthatjátok a tűzön sült finomságokat.


Képeink illusztrációk - Forrás: pixabay.com



VI. kerület, Farkaserdő - sütögetés az erdei iskola mellett

Nem csak Budán, hanem Pesten is találhattok megfelelő helyszínt a bográcsozáshoz. A IV. kerület szélén, a káposztásmegyeri Farkas-erdőben négy tűzrakóhely is vár benneteket, padokkal és asztalokkal. Sőt mellette erdei iskolát és erdei óvodát is létesítettek a gyerekek számára. A farkaserdei pihenőhelyet csak nemrég újították fel, ezért ti is vigyázzatok az épségére.

XVI. kerület, Naplás-tó - a víz, a tűz, a föld és a friss levegő találkozása

Szintén Pesten, a XVI. kerületben a négy őselemmel körülvéve fogyaszthatjátok el megsütött uzsonnátokat. A Naplás-tó mellett ugyanis több helyen is találhattok a vízre néző, panorámás tűzrakóhelyeket padokkal, asztalokkal. A tó oldalán, a Cinkotai Kis-erdőben, jól kiépített, homokos földút vezet benneteket ezekre a hangulatos helyszínekre. 


A Naplás-tó - Képek: Wikipédia



XI. kerület, Kamaraerdő - tűzrakás akár szakadó esőben

Ha maradnátok Budán, sütögethettek a XI. kerületi Kamaraerdőben is, ahol egy tanösvény mentén is eljuthattok a tisztásra, a kijelölt tűzrakókhoz. De ez nem minden: fedett helyszínt is választhattok a tűzrakáshoz. Ez pedig igen jól jöhet borongósabb napokon, hiszen így akár szakadó esőben is vidáman süthetitek a szalonnás nyársakat.

XVIII. kerület, Sas utcai játszótér - családi sütés-főzés

A Sas utcai rét főleg kisgyermekes családok számára nyújt remek helyszínt egy kis hétvégi bográcsozáshoz. Itt is választhattok több tűzrakóhely közül, ráadásul míg a felnőttek a kényelmes padokon és asztalokon elkészítik a fogásokat, addig a legkisebbek birtokba vehetik a játszótér hintáit és mászókáit.





A tűzgyújtás szabályai:

- Erdőterületen kizárólag az erre kijelölt helyeken rakatok tüzet! A budapesti kijelölt tűzrakóhelyek teljes listáról itt válogathattok.

- Tűzgyújtási tilalom esetén tilos az erdőben és annak 200 méteres körzetében tüzet gyújtani. A tűzgyújtási tilalomról a Katasztrófavédelem folyamatosan frissülő térképéről tájékozódhattok.

- Tűzrakáshoz csak az erdőterületen található hullott, száraz faanyagot használhatjátok. Ne törjetek le ágakat, és semmi esetre se vágjatok ki élő fát!

- A keletkezett hulladék egy részét elégethetitek a tábortűzben, műanyagot azonban ne égessetek!

- Távozás előtt biztonságosan oltsátok el a tüzet! A parazsat locsoljátok le vízzel, vagy fedjétek le földdel, kővel! Még égő, füstölő tüzet semmiképp se hagyjatok ott! (Szeles, száraz időben erre különösen ügyeljetek!)

komment

Címkék: programok természet kirándulóhely Budapest Szeretlek Magyarország


süti beállítások módosítása